Чи потрібна тобі ексфоліація?

Один із способів покращити стан шкіри – ексфоліація. Це процес відлущування старих-мертвих клітин. Такі клітини заважають бути шкірі гладкою, приємною на дотик, з ними поверхня шкіри не така рівна й тьмяна, пори забиті.

Засобів-ексфоліаторів багато та діють на шкіру вони по-різному. Нещодавно виділяли лише два види ексфоліації – механічна й хімічна. Зараз додався ще один – ензимна ексфоліація.

З механічним відлущуванням ви точно знайомі. Це скраби, пілінг-скатки, пілінг-диски, гоммаж. Відлущування відбувається за рахунок абразивних частинок (сода, цукор, кава, волоський горіх), тертя по шкірі целюлози. У таких випадках потрібно докласти механічне зусилля.

Хімічна ексфоліація здійснюється за рахунок кислот: АНА (фруктові), ВНА (саліцилова), РНА (лактобіонова кислота та глюконолактон), LHA (ліпогідроксикислота). Тобто ваша сироватка з однією із цих кислот у складі буде прикладом хімічної ексфоліації.

Наймолодша ексфоліація – ензимна. Білок кератину, який зв’язує разом мертві клітини, розщеплюється ензимами. Такий спосіб відлущування підійде навіть найчутливішій шкірі. У ензимів природне походження й найчастіше в косметиці зустрічаються папаїн (з плодів папайї), бромелайн (із плодів ананаса), гарбуз. Якщо ви знайомі з ензимною пудрою, тоді знайомі з ензимною ексфоліацією.

В одному засобі може бути комбінація ексфоліацій: хімічної та механічної. Це пілінг-диски, пілінг-скатки з одним/з кількома видами кислот.

Ексфоліація – це додатковий етап очищення шкіри. Він займається підготовкою шкіри для подальшого догляду, розчищаючи шлях від мертвих клітин, а отже, покращує ефект від наступних засобів.

0 0 голосів
Оцiнити
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментарiв
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі